A közösségi oldalakon több traffipaxos és közlekedési csoportnak tagja vagyok, nem csak azért, hogy tudjam éppen melyik egyenesben akarnak bemérni, hanem mert egy ideje figyelem azokat az embereket akik ezekbe a csoportokba gyakran posztolnak.

Főként az arcukat fel nem vállaló, "ki ha nem én" megmondó emberek azok, akik felháborodva osztják a népet. Ezeknek az embereknek soha nem volt még rossz napjuk, minden szabályt egész életükben betartottak, a KRESZ-t kívülről tudják és ezt híresztelik is.

Adott a feladat, hogy az autóddal parkolj be két egyenes vonal közé, de úgy ám, hogy minden oldalról megfelelő távolságot tarts a másik autótól. Ha BMW-d van akkor nagy veszélyben vagy - talán a legnagyobb veszélyben - ha ez nem sikerül, mivel ezeknek a csoportoknak hamar a sztárja lehetsz. Ebben a pillanatban több száz ember felháborodva írja és gondolja egyszerre, hogy Úristen ez meg nem tud parkolni se. Az se baj, ha egy áruházi parkoló eldugott szegmensében nem sikerül a vonalak között maradni, mert ezzel egy félig üres parkolóban elfoglalod más emberek helyét.

Egy időben minden nap a helyi pláza parkolójában hagytam a kocsit, míg dolgoztam. Legalább 6-7 alkalommal fogadott az a látvány, hogy neki nyitotta valaki az autóját a kocsimnak, volt olyan hogy egyszerre két helyen (első és hátsó ajtónak is). Örömteli, hogy azok akik arra nem veszik a fáradtságot, hogy megnézzék meddig lehet nyitni az ajtót még vélhetően szaporodnak is. Természetesen mindig a vonalak között álltam, ritka példánya vagyok a nőknek: tudok parkolni tolatva is.

Komolyan ennyi felesleges időtök van emberek, hogy azt fotózgatjátok, hogy kinek nem sikerült a vonal közé bejárni?

Mindenképpen ajánlom egy országos díj alapítását a legtöbb rosszul parkolót lefotózó posztolónak. Ez járjon valami tárgynyereménnyel is pl: ingyenes fotóelőhívás ezekből a képekből - rendszám kitakarással- és egy nagy fotóalbum, hogy minden nap boldogan lapozhassa őket a tulaj. Hiába a 21. század a papír alapú fotóalbumnak megvan a varázsa.

Megsúgom a titkot mindenkinek. A legtöbb ember azért ennyire "bunkó", mert a "leszaromamásikkocsiját" emberektől megóvja a saját kocsiját.

Nem kell, hogy egy új BMW-vel járj, elég ha megdolgoztál azért amid van, mert onnantól tudod értékelni is, és pontosan itt van a varázsszó - ÉRTÉKELNI.

Természetesen más a helyzet, ha parkoló teli, akkor nehezebb feladata van a posztolóknak és a beparkoló autósoknak is, de ez legyen már egy másik bejegyzés története......

B.